TILLVERKNING:

Jag syr mina ulltäcken och tillverkar andra ullprodukter på min gård i Klinte på Gotland. Jag tror på att skala ner på konsumenthets och massproduktion och gå tillbaka till att köpa färre, närmare och bättre produkter. Jag har därför stort fokus på hållbarhet och cirkuläritet i min produktion . Att skapa unika produkter som älskas och används länge är kärnan i mitt företag.

SPILL:

Jag låter inget gå till spillo, jag sparar allt material som blir över och finner en utmaning i att hitta användningsområden för dessa. Under våren 2025 kommer jag ha en utställning baserat på spillet från min produktion på Galleri STUK , Visby.

HÅLLBARHET

Jag arbetar för att höja ullens status som fiber generellt men framför allt att lyfta fram den svenska ullen och i mitt fall så lokalt producerad råvara som möjligt. Mina produkter är tillverkade av den ull som kommer från vita köttrasfår, en fiber som tidigare ofta inte tas tillvara på .Ull som sorteras bort och inte passar att spinna samlas nu ihop av det lokala ulltvätteriet. Detta råmaterial som har setts som en ”restprodukt” kommer här till utmärkt användning .

KVALITET:

Kvalitet är ett ledord då det är det bästa sättet att sänka den miljöpåverkan som en produkt har är att den har lång livstid, jag lägger därför stort värde i att täcket skall hålla för slitage och tvätt och ha ett långt liv, en viktig aspekt är även att kunden gör ett väl medvetet genomtänkt köp samt att skötselanvisningarna är tydliga så inte täckena slits i onödan.

Jag jobbar med hållbarhetsfrågor enligt agenda 2030 . Med tydliga mål med prioriteringar som uppdateras och dokumenteras systematiskt en gång om året internt .

Jag försöker minimiera transportpåverkar i min del av ledet genom flexiblare leveranstider och undvika mellanhänder. Det används el från vind och vatten i min produktion.

UTBILDNING:

Jag är utbildad hållbarhetsutvecklare textil/mode och cirkulär designer textil/mode genom Nordiska textilakademin.

Jag jobbar fokuserat med utvalda delar av målen i agenda 2030