Gotlandstillverkade ulltäcken

Jag syr täckena själv i min lilla atelje i Klintehamn på Gotland, jag tror på att skala ner på konsumenthets och massproduktion och gå tillbaka till att köpa färre, närmare och bättre produkter.
Att investera i en närproducerad produkt hjälper även till att stötta småskalighet och mindre lokala företag, här är det lantbrukare, ulltvätteri , filtmakeri och sömnad i samma land och till viss del i samma län,
det är mycket ovanligt i dagens textilbransch.

Alla täcken är handgjorda, varje täcke är konstruerat att hålla länge, täcket tål upprepade tvättar och det är vändsytt för att ge en härligare välgjord känsla. Täcket är fyllt av en löst nålad ullfilt av vit kornsingsull som har bra egenskaper för just den här produkten. Bomullstyget som omger ullen är tät vävt i Tjeckien och jag är glad över att ha hittat ett tyg som är oblekt och vävt så nära som i Europa där vi har en mycket bra kemikalielagstiftning inom EU, vilket känns viktigt för alla textila produkter och speciellt dem vi skall ha mycket nära oss.

"I make all the duvets myself one at the time at my studio. I believe in reducing our consumption and buying fever and being more sustainable. To invest in a slowly produced textile product that is made on demand and not on speculation are a good way to make good choices."

KÖP ULLTÄCKE

Om mig

Jag som driver Rosa Räven heter Elin Gardell Sundström och är född och uppväxt på Gotland.
De första fåren kom in i mitt liv 2012 och sedan dess har ull intresserat och fascinerat mig. Hjärtat bultar för ett långsamt hållbart och naturligt liv och i den andan driver jag nu företaget och vill kunna att fler skall få del av ullens fantastiska egenskaper.
Jag har lång erfarenhet av att arbeta med ull på olika sätt främst hantverksmässigt och har på senare år även fastnat för att handspinna vilket jag gör så fort jag får chansen eller behöver en paus.
Tillverkningen av ulltäckerna sker hemma på den lilla gården i Klintehamn där familjen bor tillsammans med Klövsjöfår, hundar och höns.

Jag startade Rosa Räven 2021 och driver idag småskalig produktion av ullprodukter med fokus på ulltäcken.
Ulltäckerna lanserades i juni 2022 & har mottagits med oerhört fin respons, läs gärna de fina recensionerna på produktsidan från några av mina fantastiska, engagerade och medvetna köpare, tack till er!

Har du frågor om produkterna/beställningar eller liknande kontakta gärna mig! /Elin
Skicka en fråga/förfrågan